Auto delen? Zo doe je dat

Blablacar is een prachtig initiatief om mobiliteit te delen. Op de site van Blablacar lees je hoe het werkt in drie eenvoudige stappen. Kies uit duizenden ritten in Nederland en Europa: het is gemakkelijk , betrouwbaar en 75% goedkoper dan de trein, zelfs last minute!

1. Vind een rit

Je hoeft enkel je plaats van vertrek en aankomst in te geven met de reisdatum en dan kies je een bestuurder die dezelfde richting uitgaat. Alvorens je iemand contacteert,kan je het betrouwbare profiel van de bestuurder bekijken, met foto, een korte biografie en beoordelingen.

2. Contacteer

Klik op de knop ‘ Een plaats boeken’ daarna kan je de bestuurder telefonisch of via een privébericht contacteren om een zitplaats te boeken. Als je een privébericht stuurt zal BlaBlaCar een notificatie SMS naar de bestuurder sturen. Deze service is gratis.

3. Samen reizen

Wees op tijd op de ontmoetingsplaats. Denk er ook aan om het juiste bedrag mee te nemen zodat je de bestuurder meteen in de auto kan betalen. Geef de bestuurder een beoordeling nadat je samen hebt gereisd ,zij zullen dit heel vaak voor je terugdoen waardoor je je gebruikersniveau kunt verhogen. Bestuurders reizen liever samen met passagiers die een hoger gebruikersniveau hebben.