Berlicum heeft een ecotap

Zelfs in ons kleine Berlicum hebben we een Ecotap. De Ecotap is uitermate geschikt voor het veilig laden van fietsen, scooters of scootmobielen. De oplaadzuil genereert zijn stroom met behulp van een zonnepaneel en de stroom wordt in de laadzuil opgeslagen. De zuil heeft geen externe stroomaansluiting nodig en is volledig selfsupporting.

Het persbericht van de gemeente Sint-Michielsgestel meldt:

Bijzonder oplaadpunt

De gemeente Sint-Michielsgestel is een bijzonder oplaadpunt voor elektrische fietsen en scooters rijker. Van Santvoort Service Berlicum en fabrikant Ecotap plaatsten deze paal op zonne-energie bij Herberg De Prins in Berlicum. Op vrijdag 18 april is de paal officieel in gebruik genomen.

De oplaadpaal op zonne-energie voor fietsen en scooters is de eerste in de gemeente Sint-Michielsgestel. Dankzij het zonnepaneel is de paal 100% energie neutraal. De oplaadpaal is openbaar, dus iedereen kan er zijn of haar fiets of scooter opladen. Binnen een uur kunnen mensen hun tocht vervolgen met een gevulde accu.

Initiatief vanuit de samenleving

De gemeente is blij met het initiatief van Herberg De prins en Van Santvoort Service Berlicum. “De oplaadpaal maakt onze gemeente weer wat groener en duurzamer. Het is mooi dat dit soort initiatieven steeds vaker vanuit de samenleving komen”, aldus wethouder Mathijssen, die de openingshandeling mee verrichtte.

Behalve de oplaadpaal voor fietsen en scooters plaatst het Berlicumse installatiebedrijf ook oplaadpunten voor elektrische auto’s. Onlangs hebben zij bij hun eigen bedrijfspand aan de Overbeeke 10 in Berlicum een openbaar oplaadpunt voor elektrische auto’s geplaatst. De gemeente gaf het bedrijf hiervoor de zogenoemde Groene Handdruk. Deze Groene Handdruk is beschikbaar gesteld vanuit Streekraad Het Groene Woud.