Rotterdam: 40% betaalt mobiel

Er is nog een hoop te winnen in de “kleinere” gemeenten als het gaat om de promotie van het betalen voor parkeren met een mobieltje of smartphone. In een stad als Rotterdam wordt met gemak tien keer zo vaak gebruik gemaakt van een mobiele telefoon om te betalen voor parkeren.

Contact met enkele gemeenten tussen de 75.000 en 100.000 inwoners laat zien dat het gebruik daar eerder in de orde van 2,5 tot 5% ligt terwijl met gemak 80% van de parkeerders muntgeld gebruikt om af te rekenen. De overige parkeerders betalen met pin, chip of credit card (dat laatste vooral in parkeergarages). Uit een publicatie in Binnenlands Bestuur blijkt dat “mobiel parkeren” in een grote stad succesvoller is. Het lijkt me een uitdaging voor de providers om eens te laten onderzoeken waarom het gebruik daar zoveel hoger is. Kennelijk is er nog een wereld te winnen.

Ondertussen vernieuwt Rotterdam ook alle automaten en komen er bijna 2500 te vervallen. Ook dat vraagt om een gebruikersonderzoek. In hoeverre zijn parkeerders bereid om te accepteren dat ze een flink eind moeten lopen om parkeergeld te moeten voldoen en wat wordt het alternatief? Toch overschakelen op “mobiel parkeren” of in de pen klimmen om het ongenoegen te uiten?