Wie ik ben

20110531 vierkant logo internetBart van de Hulsbeek is conceptueel denker en communicator pur sang. Hij heeft zich door scholing en ervaring ontwikkeld tot een allround strateeg. Strateeg is hij in de zin van de klassieke opvatting, waarbij de drie E’s een rol spelen: engineering, enforcement en education.

 

dé ParkeerStrateeg
Bart van de Hulsbeek

In de jaren tachtig is Bart afgestudeerd als verkeerskundig ingenieur en daarmee legde hij de basis voor zijn ontwikkeling in de strategievorming. Een mix van technische maatregelen, regelgeving en gedragsbeïnvloeding zijn de basis voor een goede mobiliteitsoplossing. Zijn opleiding was vooral gericht op het aspect “engineering”.

De jaren negentig stonden voor Bart in het teken van zijn ontwikkeling op het gebied van politieke en bestuurlijke processen, organisatie en regelgeving. Hiermee ontwikkelde hij zijn kennis en vaardigheden over “enforcement”, met name op de Universiteit van Amsterdam en in de actieve politiek.

In het nieuwe millennium richtte Bart zich op zijn communicatieve ontwikkeling. Het verwerven van draagvlak voor complexe en multidisciplinaire plannen is altijd een uitdaging. Met name cursussen aan de Hogeschool van Utrecht hebben bijgedragen aan zijn ontwikkeling. De keten “kennis, houding, gedrag” is een belangrijk aspect van “education” en voor Bart is beargumenteerd overtuigen een passie.

Altijd staat optimaal communiceren voorop, met het oog op een goede analyse van het probleem en een maximaal draagvlak voor de oplossing. Bart deelt opgedane kennis graag door zelf trainingen te ontwikkelen en te geven, door workshops te geven en door het woord te voeren op bijeenkomsten. Vanuit zijn nieuwsgierigheid is Bart prima in staat om zich moeilijke dossiers binnen korte tijd eigen te maken. Bart heeft een hands on mentaliteit en maakt optimaal gebruik van moderne media.

Bart geeft ook advies over overzien en overtuigen (strategie en communicatie) via Careo

20100809 parkeerstrateeg_logo mail