Vrije tijd

In mijn vrije tijd hou ik me bezig met:

  • portret- en modelfotografie
  • muziek (gitaar)
  • actieve politiek
  • filosofie (Epicurisme)
  • nieuwe mobiliteit

Mobiliteit 2030 is mijn hobby

Parkeren gaat verder dan het stilzetten van een auto op een plaats die daarvoor bedoeld is. Parkeren is een randvoorwaarde voor mobiliteit zoals mobiliteit een randvoorwaarde is voor het economisch en maatschappelijk kunnen functioneren van de samenleving. We moeten ons bewust zijn van het feit dat de auto handig is maar niet zaligmakend. Ook moeten we beseffen dat het bezit van een auto allang niet meer van belang is zolang we maar weten dat we over een auto kunnen beschikken op het moment dat we hem nodig hebben.

Omstreeks 2030 is het totale landschap van mobiliteit en dus ook van parkeren volledig anders. Die droom houdt mij bezig, die visie boeit me en ik wil graag onderdeel zijn van een beweging die de mobiliteitstransitie mogelijk maakt. Daarom maak ik daar graag een kwestie van. Laten we eerlijk zijn: de meeste mensen zouden zich prima met een elektrische tuktuk kunnen verplaatsen voor de korte ritjes naar het centrum of in het dorp. Dat geldt ook voor mij hoor.

Ik blog over initiatieven die te maken hebben met nieuwe mobiliteit want er gebeurt een hoop. Laadpalen, zonnepanelen, bijzondere voertuigen, de zonneauto, lokale initiatieven, ik bouw een kleine kennisbank op voor de nieuwe mobiliteit. En als ik een groep mensen mag inspireren over alles wat er te koop is, nu maar zeker in 2030, dan maak ik daar graag een avondje voor vrij, tegen bijzonder lage kosten.

Wij hebben niet zozeer behoefte aan de diensten van onze vrienden als wel aan het vertrouwen op deze diensten te kunnen rekenen

(Epicurus, 341 – 271 vC)

 

 

cropped-20100823-PS-kaartje-achterkant-91-x-61.jpg