Trots zijn mag!

Hartstikke trots las ik een artikel over “Parkeren als winstpost” vanochtend in het Brabants Dagblad. Ik ben in 2011 en 2012 door Oss ingehuurd als interim manager Parkeerbeheer en ook daarna heb ik Oss nog regelmatig bijgestaan met advies over de bedrijfsvoering van Parkeerbeheer.

FM20110810_3509fo_mon
Oss innoveert graag en dat merken ze in de positieve exploitatie

Toevallig heb ik vanuit Oss enkele keren met Veghel en Uden samengewerkt bij het zoeken naar mogelijkheden om structureel en fors op de beheerkosten te bezuinigen. Oss, Uden en Veghel hebben samen het ophalen van contant geld uit de parkeerautomaten aanbesteed. Per gemeente liep die bezuiniging op tot tientallen procenten en dat scheelde elke gemeente tientallen duizenden euro’s per jaar. Daarom is het goed om te zien dat deze drie gemeenten positief scoren in het onderzoek van het CROW. Bovendien ben ik er van overtuigd dat een structurele samenwerking van de AS50- gemeenten op het gebied van parkeren nog veel meer schaalvoordelen kan opleveren.

Bij tijd en wijle eens door een “vreemde” je parkeerexploitatie laten beoordelen en hem kritische vragen laten stellen kan nieuwe inzichten geven in de kansen om de exploitatie te verbeteren. Ik kijk dan vooral naar functionele besparingen en ik zoek niet naar boekhoudkundige trucjes om om bepaalde kosten ergens anders te verstoppen. Vestzak-broekzak is namelijk geen oplossing. Ook moet je die slag organisatiebreed durven uitvoeren. In Oss heeft de technisch medewerker bedacht hoe je structureel kon besparen op de administratieve handelingen voor de chipknip.

Ik doe dat graag samen met u en maak daar graag een afspraak over. Binnen twee dagdelen kunnen we samen een heel eind komen.