Auto die zichzelf inparkeert

De Franse autobouwer Valeo heeft een systeem uitgevonden waardoor een auto zichzelf kan parkeren, zonder dat de bestuurder aan boord is. De bestuurder kan via zijn smartphone zijn auto een parkeerplaats laten zoeken waar die auto dan automatisch in rijdt. Het zal nog zeker vijf jaar duren voordat het systeem op de markt komt.

Natuurlijk zijn er al meer auto’s die dankzij sensoren zelf kunnen parkeren en uiteraard zijn er ook zelfsturende auto’s die (in colonne) de veiligheid bevorderen en de afwikkeling optimaliseren. Deze innovatie echter zet een deur open naar het ontwikkelen van een auto die op afstand een parkeerplaats zoekt. Dat kan uiteindelijk ook betekenen dat de auto een plekje zoekt aan de rand van een gebied of zelfs daarbuiten zodat dure grond in een stadscentrum voor andere doeleinden dan parkeren gebruikt kan worden.
Valeo maakt behalve allerlei handige onderdelen voor auto’s, zoals slimme ruitenwissers, ook innovatieve producten die het rijden prettiger en veiliger maken.