Eindhoven verliest parkeerzaak van Switchpark

EINDHOVEN – De 400 parkeerplaatsen rond Philips Lighting aan de Mathildelaan in Eindhoven mogen als zodanig gebruikt blijven worden, ook al staat het complex leeg en is parkeren daarom strikt genomen in strijd met het bestemmingsplan. Dat is de uitkomst van een rechtszaak die was aangespannen door het beveiligingsbedrijf Parking & Protection dat onder de naam Switchpark het terrein tijdelijk uitbaat.

Toch is Philips Lighting en parkeren vaak wél een goede combinatie
De gemeente Eindhoven had het bedrijf een dwangsom opgelegd van 5000 euro per dag, omdat het parkeren in strijd zou zijn met het bestemmingsplan. Volgens de voorzieningenrechter heeft de gemeente hier weliswaar gelijk in, maar heeft ze onvoldoende gemotiveerd waarom ze niet heeft mee willen werken aan een vergunning om het parkeren tijdelijk mogelijk te maken. Deze mogelijkheid is expliciet opgenomen in het bestemmingsplan, constateert de rechter.

One thought on “Eindhoven verliest parkeerzaak van Switchpark

Comments are closed.