Gratis parkeren raadhuis Amstelveen

Soms lees je berichten over parkeren waarbij je even niet weet wat je er van moet vinden. Ik las gisterenavond een berichtje op Amstelveen.blog.nl dat het betaald parkeren bij het raadhuis in Amstelveen is afgeschaft. Voortaan is daar een blauwe zone waar je maximaal anderhalf uur met je parkeerschijf kunt staan.

E10-01-1XPersoonlijk ben ik nooit een voorstander van de blauwe zone geweest. Het is een verouderd instrument, de controle kost geld en er staan geen parkeerinkomsten tegenover tenzij er bonnen geschreven worden. Oké, op kleine schaal is het toepasbaar als we alleen de kosten-baten-discussie voeren, het blijft een fenomeen dat niet te integreren lijkt in moderne manieren van parkeercontrole. Hoewel, de aanbieders van parkeer-apps zouden eens kunnen onderzoeken in hoeverre het blauwe schijfje in hun app kan worden opgenomen. Het moment van aankomst is tenslotte bekend.

Wat ik me meer afvraag is wat deze blauwe zone doet met het imago van de gemeente Amstelveen. We zitten immers in een crisis en veel ondernemers zouden het liefst zien dat het betaald parkeren wordt afgeschaft. Natuurlijk kunnen we opnieuw de discussie voeren over de vraag of de hoogte van het parkeertarief van invloed is op het koopgedrag in brede zin. Daar gaat het nu even niet om. “B&W vinden het bij de klantvriendelijkheid voor bezoekers van het raadhuis horen dat zij voor de deur kunnen parkeren. Een vorig college dacht daar blijkbaar anders over en plaatste er zo’n ingewikkelde betaalautomaat”. Gratis parkeren als gebaar van gastvrijheid, dat wil toch iedereen?

20100809 parkeerstrateeg_logo mail